Автор: Сиймур Хърш, seymourhersh.substack.comСледващият вторник ще се навърши една година от

...
Автор: Сиймур Хърш, seymourhersh.substack.comСледващият вторник ще се навърши една година от
Коментари Харесай

Сиймур Хърш: Зеленски лъже и заплашва в края на неуспешната контраофанзива

Автор: Сиймур Хърш, seymourhersh.substack.com

Следващият вторник ще се навърши една година от унищожаването на три от четирите тръбопровода на " Северен поток " 1 и 2 от администрацията на Байдън. Имам още какво да кажа по този въпрос, само че ще би трябвало да изчака. Защо? Защото войната сред Русия и Украйна, в която Белият дом продължава да отхвърля всевъзможни диалози за преустановяване на огъня, е в преломен миг.

В американската разследваща общественост има обилни детайли, които, опирайки се на полеви отчети и техническо разузнаване, считат, че деморализираната украинска войска се е отказала от опцията да преодолее мощно минираните тристепенни съветски отбранителни линии и да придвижи войната в Крим и четирите области, завзети и анексирани от Русия. Реалността е такава, че разрушената войска на Володимир Зеленски към този момент няма никакви шансове за победа.

Служител, който има достъп до настояща разследваща информация, ми сподели, че войната продължава, тъй като Зеленски упорства, че би трябвало да продължи. В неговия щаб или в Белия дом на Байдън не се разисква преустановяване на огъня и няма интерес към договаряния, които биха могли да доведат до преустановяване на клането. " Всичко това са неистини ", споделя служителят, говорейки за украинските изказвания за еволюционен прогрес в офанзивата, която понася зашеметяващи загуби, до момента в който печели позиции в няколко разпръснати региона, които украинските военни мерят в метри на седмица.

" Нека бъдем ясни ", сподели служителят. " Путин извърши малоумен и саморазрушителен акт, като стартира войната. Той си мислеше, че има магическа мощ и че всичко, което желае, ще се получи ". Първоначалната офанзива на Русия, добави служителят, е била неприятно планувана, с непълен личен състав и е довела до ненужни загуби. " Той беше измамен от своите генерали и стартира войната без логистика - без опция да доставя войските си ". Много от провинилите се генерали са уволнени скоропостижно.

" Да - сподели служителят, - Путин постъпи неуместно, без значение какъв брой е предизвикан, като наруши устава на Организация на обединените нации, както и ние " - имайки поради решението на президента Байдън да води прокси война с Русия, като финансира Зеленски и неговите военни. " И по тази причина в този момент би трябвало да го обрисуваме в черни краски, благодарение на медиите, с цел да оправдаем грешката си ". Той имаше поради тайната интервенция за дезинформация, която е имала за цел да дискредитира Путин, подхваната от Централно разузнавателно управление на САЩ в съгласуваност с детайли на английското разузнаване. Успешната интервенция накара огромните медии тук и в Лондон да оповестят, че съветският президент страда от разнородни болести, измежду които кръвни разстройства и тежък рак. Според един от постоянно цитираните разкази Путин се лекувал с огромни дози стероиди. Не всички се заблудиха. През май 2022 година " Гардиън " скептично заяви, че слуховете " обгръщат цялата гама: Владимир Путин страда от рак или болест на Паркинсон, настояват непотвърдени и непроверени известия ". Но доста огромни новинарски организации се хванаха на въдицата. През юни 2022 година Newsweek разгласи това, което разгласи за огромна сензация, базирайки се на неназовани източници, съгласно които Путин се е подложил на лекуване два месеца по-рано от рак в напреднал етап: " Властта на Путин е мощна, само че към този момент не е безспорна. Борбата в Кремъл в никакъв случай не е била по-интензивна. Всички усещат, че краят е близо. "

" В първите дни на юнската атака имаше няколко ранни украински пробива ", сподели служителят, " наоколо до първата от трите големи бетонни защитни бариери на Русия, която беше в тежък капан, и руснаците се отдръпнаха, с цел да ги засмучат. И всички те бяха убити. " След седмици на огромни загуби и дребен прогрес, дружно с ужасяващи загуби на танкове и бронирани машини, сподели той, съществени детайли от украинската войска, без да го афишират, на процедура анулираха офанзивата. Двете села, за които украинската войска неотдавна съобщи, че са завладяни, " са толкоз дребни, че не биха могли да се поберат сред две табели Burma Shave - имайки поради билбордовете, които след Втората международна война покриваха всяка американска автомагистрала.

Страничен артикул на неоконсервативната неприязън на администрацията на Байдън към Русия и Китай - образец за това са изявленията на държавния секретар Тони Блинкен, който нееднократно е заявявал, че сега няма да допусне преустановяване на огъня в Украйна - е забележителното разделяне в разследващата общественост. Една от жертвите са секретните Национални разследващи оценки (НРО), които в продължение на десетилетия обрисуваха параметрите на американската външна политика. Някои основни служби в Централно разузнавателно управление на САЩ в доста случаи отхвърлиха да вземат участие в процеса на НРО поради надълбоко политическо противоречие с нападателната външна политика на администрацията. Един от последните неуспехи включваше плануван НРО, който се отнасяше до резултата от китайска офанзива против Тайван.

В продължение на доста седмици съобщавах за дългогодишните различия сред Централно разузнавателно управление на САЩ и други детайли на разследващата общественост по отношение на прогнозите за актуалната война в Украйна. Анализаторите на Централно разузнавателно управление на САЩ непроменяемо са били доста по-скептични от сътрудниците си от Агенцията за разузнаване на защитата (АРО) във връзка с вероятността за триумф в Украйна. Американските медии подцениха разногласието, само че не и изданието Economist със седалище в Лондон, чиито добре осведомени кореспонденти не работят със спуснати отвън заглавия. Един от признаците за вътрешното напрежение в американската общественост се появи в изданието на списанието от 9 септември, когато Трент Мол, шеф на отдела за разбори на Военното разузнаване, даде изключително изявление за Economist, в което отбрани оптимистичните отчети на организацията си за войната в Украйна и нейното проблематично контранастъпление. Това беше, както отбелязва Economist в заглавието си, " рядко срещано изявление ". То остана неусетно и от водещите американски вестници.

Мол признава, че Централно разузнавателно управление на САЩ е " сбъркало " в отчета си за " волята за битка " на американските съдружници, когато обучаваните и финансирани от Съединени американски щати армии в Ирак и Афганистан " се разпаднаха съвсем за една нощ ". Моул не се съгласи с недоволствата на Централно разузнавателно управление на САЩ - макар че организацията не беше представена поименно - по отношение на неналичието на умения на украинското военно управление и неговата тактичност в актуалната контраатака. Той съобщи пред " Икономист ", че неотдавнашните военни триумфи на Украйна са " обилни " и дават на силите ѝ 40-50% възможност да пробият тристепенните отбранителни линии на Русия до края на тази година. Той обаче предизвести, че " лимитираните муниции и утежняването на времето ще създадат това " доста мъчно ".

В изявление за " Икономист ", оповестено седмица по-късно, Зеленски признава, че е забелязал - по какъв начин да не вижда? - нещо, което списанието цитира като " смяна в настроението на някои от сътрудниците му ". Зеленски също по този начин призна, че това, което той назова " неотдавнашни компликации " на страната му на бойното поле, е било възприето от някои като причина за започване на съществени договаряния за преустановяване на войната с Русия. Той назова това " неприятен миг ", тъй като Русия " вижда същото ". Но той още веднъж даде да се разбере, че мирните договаряния не са на дневен ред, и насочи нова опасност към тези водачи в района, чиито страни одобряват украински бежанци и които желаят, както Централно разузнавателно управление на САЩ е докладвало на Вашингтон, завършек на войната. В изявлението Зеленски предизвести, както написа Economist: " Няма по какъв начин да се планува по какъв начин милионите украински бежанци в европейските страни ще реагират на това, че страната им е изоставена. " Зеленски съобщи, че украинските бежанци " се държат добре... и са признателни " на тези, които са ги приютили, само че няма да е добре  за Европа, в случай че украинското проваляне " натика хората в ъгъла ". Това не е нищо по-малко от опасност за вътрешно въстание.

Посланието на Зеленски тази седмица пред годишната Генерална асамблея на Организация на обединените нации в Ню Йорк не предложи нищо ново и, както заяви " Вашингтон пост ", той получи наложителното " топло посрещане " от присъстващите. Но, отбелязва " Пост ", " той произнесе речта си пред полупразна зала, като доста делегации отхвърлиха да се явят и да изслушат това, което той имаше да каже ". Лидерите на някои разрастващи се страни, добавя отчетът, са " разочаровани ", че многочислените милиарди, които администрацията на Байдън харчи без сериозна отчетност за финансиране на войната в Украйна, понижават поддръжката за личните им старания да се оправят със " стоплянето на света, да се опълчват на бедността и да обезпечат по-сигурен живот за своите жители ".

В по-ранната си тирада пред Общото заседание президентът Байдън не се занима с рисковото състояние на Украйна във войната с Русия, само че възобнови безапелационната си поддръжка за Украйна и настоя, че " само Русия носи отговорност за тази война " - пренебрегвайки, както не вършат водачите на доста разрастващи се страни, три десетилетия на разширение на НАТО на изток след и тайното присъединяване на администрацията на Обама в свалянето на проруското държавно управление в Украйна през 2014 година

Президентът може и да е прав всъщност, само че останалата част от света помни, а Белият дом, наподобява, не помни, че точно Америка избра да води война в Ирак и Афганистан, без да се преценява с основателността на своите причини за това.

Президентът не приказва за нуждата от неотложно преустановяване на огъня във война, която не може да бъде извоювана от Украйна и която способства за замърсяването, провокирало актуалната климатична рецесия, обхванала планетата. Байдън, с поддръжката на министъра Блинкен и съветника по националната сигурност Джейк Съливан - само че с намаляваща поддръжка в други елементи на Америка - трансформира безрезервната си финансова и морална поддръжка за войната в Украйна във въпрос на живот и смърт за преизбирането му.

В същото време неумолимият Заленски в изявление предходната седмица пред сътрудник на " 60 минути ", тогавашния връх на нападателната американска публицистика, показа Путин като следващия Хитлер и лъжливо настояваше, че Украйна има самодейността в сегашната си нестабилна война с Русия. 

Запитан от кореспондента на CBS Скот Пели дали счита, че " опасността от нуклеарна война е зад тила ни ", Зеленски отговори: " Мисля, че Путин ще продължи да заплашва. Той изчаква Съединените щати да станат по-малко постоянни. Той счита, че това ще се случи по време на изборите в Съединени американски щати. Той ще търси неустойчивост в Европа и Съединените американски щати. Ще употребява риска от потребление на нуклеарни оръжия, с цел да подхрани това. Той ще продължи да заплашва. "

Американският шпионин, с който разговарях, прекарал първите години от кариерата си в работа против руската експанзия и шпионаж, почита интелекта на Путин, само че презира решението му да стартира война с Украйна и да инициира гибелта и разрушенията, които войната носи. Но, както ми сподели той, " Войната свърши. Русия победи. Вече няма украинска атака, само че Белият дом и американските медии би трябвало да поддържат лъжата.

" Истината е, че в случай че украинската войска получи заповед да продължи настъплението, тя ще се разпалва. Войниците не желаят повече да умират, само че това не се вписва в нелепостите, които се пишат от Белия дом на Байдън. "

 

Инфо: seymourhersh.substack.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР